Największą atrakcją był pieczony w całości na rożnie byk. Pierwsze kawałki pieczystego kroili wiceprezydent Gdańska Piotr Grzelak oraz szefowie Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP Janusz Rodziewicz i Piotr Ziemann. Goście niedzielnej Uczty Neptuna na Długim Targu zajadali się również zupą gulaszową z kotła obfitości i potrawką wieprzową serwowaną prosto z wielkiej patelni. Chętnych były tysiące. Na imprezie kulinarnej towarzyszącej 757. Jarmarkowi św. Dominika królowały potrawy z wieprzowiny i wołowiny. O strawę duchową zadbały zespoły Żuki, Akord, Kubryk i Poznań Brass oraz Teatr z Głową w Chmurach. W programie uczty zorganizowanej przez Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP znalazły się ponadto warsztaty kulinarne, porady kucharzy i dietetyków, a dla najmłodszych – animacje i konkursy. 6.08.2017 / fot. Maciej Kosycarz / KFP
dodaj
do koszyka wszystkie wyświetlone zdjęcia